Straipsniai

Istorija verta knygos puslapio

Istorija verta knygos puslapio

Šatrijos ragana yra pasakiusi, kad mieliausia žmogui prisiminti ne tas valandas, kuriose jis linksminos ir puošės, bet tas, kuriose nugalėjo pats...

Justinaby Justina 2021 19 liepos
Karvės ir klimato kaita

Karvės ir klimato kaita

Turbūt visi girdėjot pasakymus, kad karvės kelia globalinį atšilimą, jų atrajojimas tiesiog griauna visą planetą. Populiarioji žiniasklaida nesikuklina teigti, kad...

Justinaby Justina 2021 17 liepos
Mėsa ir (ne)sveikata

Mėsa ir (ne)sveikata

Kalbant apie sveikatą - mėsa, ypač raudona, niekaip netelpa į apibrėžimą “sveika”. Labiau tinka į skyrelį “nesveika”. Mėsa sukelia vėžį!...

Justinaby Justina 2021 25 balandžio
Visa tiesa apie vištieną ir jos skonį

Visa tiesa apie vištieną ir jos skonį

Vištiena savo populiarumo viršūnę pasiekė per paskutinį šimtmetį. Anksčiau vištiena ir visa paukštiena buvo karalių maistas – augint grūdus ir...

Justinaby Justina 2021 15 kovo
Maisto produktų sudėties ypatybės

Maisto produktų sudėties ypatybės

Skaitant perdirbto maisto sudėtį dažnu atveju gali prireikti chemiko išsilavinimo. Atrodo, perki sausainius, kurių pavadinime puikuojasi žodis „naminiai“, bet namuose...

Justinaby Justina 2021 4 kovo
Riebalai, kurie verčia mus smaližiais

Riebalai, kurie verčia mus smaližiais

Cukrus labai įdomus kūrinys. Negali jo vadinti narkotiku, nes žmonės nelinkę to priimti, tai ir nevadinkim, juolabiau, kad jis skiriasi...

Justinaby Justina 2021 22 vasario